Het Nederlands Hypotheek Fonds groeit verder door

De accountant is druk bezig met het opmaken van de jaarrekening. Wanneer deze klaar is dan kunnen we jullie informeren over het precieze rendement over 2017. Gezien de huidige geldleningen die zijn uitgezet zal dit waarschijnlijk gelijk zijn aan —  of zelfs iets hoger liggen dan — de voorgaande jaren. Het rendement voor de investeerde van he NHF over in 2014, 2015 en 2016 was respectievelijk 4,65%, 4,48% en 4,57%. Vergeleken met spaargeld en obligaties een behoorlijk verschil.

Afgelopen jaar is het fonds vermogen ook weer gestegen en het is de verwachting dat dit ook dit jaar weer gaat gebeuren. Gezien deze te verwachten instroom, en enkele aflossingen die  door geldnemers zijn aangekondigd, zijn er weer middelen voor nieuwe financieringsaanvragen. Die zijn daarom dus ook zeer welkom.

Recente casus:

Een assurantiekantoor heeft al jaren een financiering voor onroerend goed aflossingsvrij lopen bij een grote Nederlandse bank. Ondanks de ruime overwaarde en het keurig betalen van de rente uit de ontvangen huur de rente, dringt de bank toch  al jaren aan op aflossen op deze lening. Maar de eigenaar van het kantoor investeert dit geld liever elders dan het vast te zetten in “stenen”.  Gezien de ruime overwaarde en de huurstroom die wordt betaald door twee goed lopende bedrijven past een aanvraag tot herfinanciering prima bij de doelstellingen en binnen de voorwaarden van het NHF. Binnen 1 dag brengt het NHF dan ook offerte uitgebracht, die door de aanvrager wordt geaccepteerd. Helaas gaan er daarna wel eerst nog eens drie weken voorbij, want zoveel tijd heeft de bancaire geldverstrekker nodig om een aflosnota op te stellen voor herfinanciering van de lening…. Heeft u vragen of opmerkingen over de ontwikkelingen binnen het NHF? Dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.

Deel dit bericht

Nieuws

Het NHF bestaat 10 jaar

Op 2 mei 2014 is het NHF formeel opgericht, de eerste stortingen door de investeerders zijn eind mei binnengekomen en in juni is de eerste

10 Miljoen!
Casus

Rendement 2023

2023 is opnieuw een zeer succesvol jaar gebleken voor het NHF. De boekhouding voor het jaar is reeds geheel afgerond, maar moet nog door de