Het NHF bestaat 10 jaar

Op 2 mei 2014 is het NHF formeel opgericht, de eerste stortingen door de investeerders zijn eind mei binnengekomen en in juni is de eerste financiering verstrekt. Het NHF is dus al 10 jaar actief. Inmiddels hebben wij 74 actieve investeerders en lopen er meer dan 100 leningen (sommige geldnemers hebben meerdere leningen).  

Ondanks een uitstroom van 2 miljoen in het laatste half jaar is het fonds vermogen naar verwachting per 1 juli het hoogste ooit. Tot voor kort hebben we nauwelijks uitstroom van investeerders gehad. Deze opnames hebben i.v.m. instroom van nieuwe investeerders en extra stortingen van bestaande investeerders dus geen invloed gehad op het totale fondsvermogen. Samen met diverse aflossingen van lopende leningen heeft NHF alle financiering aanvragen die binnenkwamen, en paste in het financieringsbeleid, kunnen verstrekken.

In deze 10 jaar hebben wij ook pas een keer een executie veiling moeten doen. Deze veiling heeft toen ruim meer opgeleverd dan wat het NHF opdat moment te vorderen had, inclusief de kosten die gemaakt zijn.

Mede door de strikte verstrekking norm van 60% van de waarde van hetgeen wij financieren en door de strenge selectie bij het verstrekken van leningen zijn er weinig problemen geweest bij onze geldnemers in de afgelopen 10 jaar.

Het streven is om het fonds zo verder te laten groeien en rendement op minimaal het niveau van de laatste jaren te houden.

Rendement beleggen

Recent heeft de Europese Centrale bank de rente verlaagd, deze was flink verhoogd om de inflatie onder controle te krijgen. Het is dus niet de verwachting dat de spaarrente binnenkort omhoog zal gaan. Ook het rendement op staatobligaties zal de komende tijd zeer waarschijnlijk niet gaan stijgen.

Daarom blijven wij van mening dat een investering in het NHF een mooi, stabiel rendement biedt dat minstens gelijk is aan dat van de vorige jaren.

Recente casus

Een ondernemer heeft een lange tijd een garage bedrijf gehad. Hij zag gezien de behoefte aan woningen meer kansen en besloot daarom het garagepand om te bouwen naar appartementen. Na een (helaas) lang traject heeft hij van de gemeente toestemming gekregen voor het realiseren van 16 nieuwe appartementen.

Op het pand in kwestie zat geen hypotheek meer, het NHF heeft hier een verbouwingsfinanciering geregeld om de bouw van de appartementen mogelijk te maken. Deze zullen verhuurd gaan worden tegen huren binnen de sociale sector. Wellicht zullen ook enkele van de grote appartementen in de verkoop gaan. In ieder geval draagt deze ondernemer bij aan het deels oplossen van de woning te korten.

Deel dit bericht

Nieuws

Het NHF bestaat 10 jaar

Op 2 mei 2014 is het NHF formeel opgericht, de eerste stortingen door de investeerders zijn eind mei binnengekomen en in juni is de eerste

10 Miljoen!
Casus

Rendement 2023

2023 is opnieuw een zeer succesvol jaar gebleken voor het NHF. De boekhouding voor het jaar is reeds geheel afgerond, maar moet nog door de