De spaarrente naar 0%: Een psychologische grens is doorbroken

Triodos Bank heeft aangekondigd dat begin volgende maand (april 2017) de spaarrente wordt verlaagd naar 0 %. Een psychologische grens is doorbroken. Triodos bank had al een hele tijd de laagste rente. Veel klanten hebben daar een (spaar)rekening vanuit ideale motieven en niet voor de hoogste rente. Triodos financiert alleen duurzame en maatschappelijk verantwoorde projecten en bedrijven.

De grote banken, ABN, ING en RABO, bieden op dit moment een rente van ongeveer 0,25%. Het is de verwachting dat ook deze banken op termijn de rente zullen gaan verlagen naar 0%. Daar zullen zij echter tot het uiterste mee wachten om hun bestaande klanten niet voor het hoofd te stoten en deze te zien vertrekken naar de concurrent. Ook duiken er steeds meer verhalen op over negatieve rentes. Voor particulieren zal dat waarschijnlijk niet gaan gebeuren, deze zullen dan massaal hun geld van de bank halen en onder de matras stoppen. Of dat laatste verstandig is, is de vraag. Voor de zakelijk markt is dat wel denkbaar. In Duitsland is dat al het geval.

De kleinere banken bieden nog iets betere tarieven, maar met een rente van 0,5 – 0,6 % houdt dat ook niet over.

Deel dit bericht

NHF
Uncategorized

Fondsvermogen 16 miljoen

Aan het begin van het jaar was het fondsvermogen €11,4 miljoen,  deze maand zal het fondsvermogen €16 miljoen bedragen. Daarmee zal 2022 het jaar worden